Mannen: Verwen je huid met een gezichtsmasker!

Soms kan je huid een kleine oppepper gebruiken. Een lange week achter de rug, onstuimige weersomstandigheden, of gewoon om lekker te relaxen. Er zijn veel verschillende gezichtsmaskers op de markt met allen een andere eigenschap. Gezichtsmaskers zorgen ervoor dat de huid de nodige voedingsstoffen krijgt en voldoende gehydrateerd wordt. Daarnaast zijn er maskers om dode huidcellen te verwijderen waardoor de huid er weer stralend en schoon uit ziet. Over het algemeen is de mannenhuid vettiger dan die van de vrouw. Hierdoor kunnen poriën sneller verstopt raken.

Wanneer de huid ouder wordt verliest deze elasticiteit, de huid droogt sneller uit en de rimpels beginnen zichtbaar te worden. Mannen met een droge huid hebben baat bij een vochtregulerend en voedend masker. Er zijn verschillende soorten maskers, maskers voor een geïrriteerde huid, kalmerende maskers, of een masker voor de vermoeide huid. Welk masker jij het beste kunt gebruiken, is geheel afhankelijk van het type huid dat je hebt. Weet je niet welke soort huid jij hebt? vraag dan advies bij de drogist of parfumerie.

Aanbrengen van het masker

Een masker breng je aan op een schone en gereinigde huid. Was je gezicht met lauw warm water en een face wash. Door het warme water openen de poriën en kan je huid de bestanddelen van het masker beter opnemen. Sommige maskers moet je aanbrengen op een vochtige huid. Lees daarom altijd eerst de instructies op de verpakking.

gezichtsmasker mannen

breng het masker aan op je voorhoofd, neus, wangen en kin. Vermijd de gevoelige huid rondom de ogen. De meeste maskers kun je aanbrengen met je vingers. Persoonlijk gebruik ik zelf liever een kwast of spateltje, vanwege de hygiene. Hoelang het masker moet blijven zitten is afhankelijk van het soort masker dat je gebruikt. Peel off maskers vormen een laagje op de huid die er vervolgens makkelijk af te pellen is. Klei maskers vormen een harde laag, verwijderen is dan ook een stuk makkelijker met een washandje en warm water.

Gebruik met regelmaat een masker

Anders dan de dagelijkse verzorging, gebruik je een masker ongeveer 1 a 2 keer per week. Neem de tijd voor het nemen van een masker. Ga rustig zitten of liggen. Luister een muziekje, lees een boek, of kijk wat tv. En ervaar de helende werking van een gezichtsmasker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*